Resolutions

клиент OQQSA
08/ 2020

ВИНОТО, СТЪКЛОТО, ЕТИКЕТЪТ на една бутилка силно ме привличат. Мога с часове да бродя между щандовете в магазина – да докосвам шишетата, да гледам елегантните им форми и да се взирам в етикетите. Очаквам дизайнът да ми подскажат аромата и вкуса, заключен вътре. Мечтах с години някой да ми поръча винен етикет, но с времето разбрах, че винарската индустрия е затворен свят и на практика е невъзможно да попаднеш случайно там, докато един ден телефонът зазвъня…

Resolutions – мерло, купаж и шардоне

Историята как дългогодишната мечта за миг се превръща в реалност е стряскащо обикновена. Получих поръчка да създам серия етикети за бяло, червено, пенливо вино и пелин под прекрасното име „Resolutions“ по случай 30-годишния юбилей на фирмата на мой клиент.

Извадка от Google Dictionary

Изборът на името не е случаен – то е тясно свързано с работата на компанията. Същевременно е толкова многозначно и проблясква в хиляди отенъци – точно като нюансите в цвета на старо вино.

Resolutions – ракия, пелин и пенливо винo

Клиентът държеше дизайнът на етикета да е семпъл и елегантен, без златни и бляскави елементи, силно фокусиран във фирмения юбилей, за който в началото на 2020 вече бях създала лого.

Скъпи ми приятелю, след сватбата в Кана не остана вино, което може да приемеш за незначително.
– Греъм Грийн