eЕVOS

клиент EURONAS, ГЕРМАНИЯ
10/ 2016

EURONAS GmbH е носител на отличия компания с главен офис в Мюнхен, Германия. Техните продукти осигуряват максимална защита на данни, икономии и богата функционалност на бизнеси от различни величини. От много години работя с ЕuroNAS – техния уебсайт, лога и опаковки на техни продукти, брошури.

проучването

Винаги така започвам работата си по създаване на едно лого (или цялостна идентичност), защото наученото в този процес ми помага да разбера и усетя бизнес средата на моя клиент (или продукт).

Този път получих задание от euroNAS да създам лого за техния най-нов продукт eEVOS (euroNAS Enterprise Virtualization OS) , който осигурява:

„…комплексно решение за съхранение и виртуализация с изключителна производителност, гарантира непрекъснат достъп и лесна за управление функционалност.“

Въпреки, че с години работя с тази компания, тяхната материя си остава тежка и дълбоко в ИТ света. Налага се често да проучвам в Google заданията им дума по дума.

концепцията

euroNAS предпочитаха логото им да притежава символ. Моите проучвания показаха, че три графични форми са характерни и често се използват за онагледяване в схеми обясняващи функционалност и възможности на различни ОС за съхранение и виртуализация: паралелепипед, обалак и мрежа.

Гледана под определен ъгъл една кутия изглежда като шестограм. Това създава простата и запомняща се метафора:

шестоъгълник – пчелна кутийка – съхранение.

По-долу са показани 3 концепции за логото, които представих на euroNAS.

Концепция 1

.. перфектна Операционна Система (ОС) комбинирана с висока класа хипервайзор за виртуализация”

Шестоъгълник – Пчелна кутийка – Съхранение

Концепция 2

.. перфектна Операционна Система (ОС) комбинирана с висока класа хипервайзор за виртуализация”

Шестоъгълник – Пчелна кутийка – Съхранение

Концепция 3

е отговор на молбата на моя клиент за вариант, където логото е близък дериват на символа във фирмения знак на euroNAS

решението

Всички варианти бяха представени и много скоро бе избрана концепция 1 като най-добре представяща новия продукт eEVOS. Следващата ми стъпка бе да прецизирам типографията и цветната схема на марката.

резултатът

Скоро след появата си на пазара новият продукт на euroNAS получи признание от CIOReview като един от най-обещаващите и бе включен в

„топ 20 решения за виртуализация за 2016“

Страхотно е усещането, че си получил възможност да допринесеш към толкова успешен продукт и да добавиш мъничко цвят в загадъчните дълбини на ИТ.