crossfitwalsall.co.uk

клиент FULL FAT THINGS for CROSSFIT WALSALL, UK
2015

CROSSFITWALSALL.CO.UK е елитен спортен център в Walsall, UK – посветен на функционалната фитнес култура. Автентичната и приятелска атмосфера в гимнастическия салон кара 80% от членовете да тренират редовно поне 3 пъти седмично.

концепцията

Редизайнът на сайта целеше: да се привлекат нови членове (мъже и жени), да се представи спортния клуб (програми, инструктури и философия) и хората да могат онлайн да администрират часовете си.

Исках визуалният дизайн да внуши приятелската атмосфера на спортната зала и да покажем не просто място за трениране, а клуб за хора с общи цели. Хора, които се окуражават и подкрепят, за да преодолеят личните си възможности.

предизвикателствата

Фитнесът като културата и разбирания е далеч от мен. Трябваше да открия и почувствам какво кара тези хора да се напъват и тренират ден след ден независимо колко са изтощени. Постепенно осъзнах, че e същото когато се занимаваш с дизайн или изкуство – движи те стремежът към съвършенство и радостта да надминеш вчерашното си „аз“. Работата и всекидневният прогрес те правят щастлив.

Фитнес не означава да си по-добър от някой друг…, а значи да станеш по-добър от този, който си бил вчера“.

решението

Веднъж разбрана, самата фитнес философия определи главните насоки на графичния дизайн – типография с характер и сила, честни и естествени картини и адаптивен (responsive) дизайн станаха наши опорните точки. Уебсайтът беше разработен под Drupal.

Нашата роля в проекта включваше UX, визуален дизайн и програмиране на клиентската част на сайта. Работихме съвместно с FULL FAT THINGS за CROSSFIT WALSALL.

Всичко, от което имаш нужда вече е в теб самия.“