cronicabalear.es

клиент Cronica Balear, ИСПАНИЯ
01 - 02 2015

CRONICABALEAR.ES е уеб медия отразяваща новини от Балеарските острови (Испания) почти в реално време. Занимават се с всичко – политика, злополуки, спорт, престъпления. Дневно публикуват 10-20 новини и за топ събития дневният трафик вече често достига 150К.

Уебсайтът страдаше от лоша структура и неудачно програмирани елементи. Пиковете в дневния трафик водеха до забавяния в зареждането на страниците до 5, понякога и 10 минути. Често сайтът съвсем спираше да работи.

Получихме задание да превърнем медията в надежден бърз и удобен уеб сайт, който да стане привлекателен за местни рекламодатели.

концепция

Какво се случва СЕГА е което има значение за Cronica Balear. Исках визуалният дизайн да внуши тази забързаност и мимолетност, но също да гарантира четимост чрез строга йерархия, която да открои новото и важното от рекламите и второстепенното в страниците.

Същината на Cronica Balear е което се случва ТУК & СЕГА.

нужда от скорост

Тя беше от решаващо значение. Всичко – от графичния дизайн до програмирането филтрирахме първо през това изискването. Бърз и гъвкав уеб сайт беше това, което най-много искахме да постигнем.

Добрият дизайн изисква дълбоко разбиране, но испанският не е език, който владея. Езиковата бариера се превърна в предизвикателство. Google translate и някои детски спомени по френски език ми помагаха в началото, но забавно беше как към края на проекта свикнахме с езика и нямаше значение дали пише portada или познатото home page.

решението

Уеб сайтът беше базиран на WordPress. Запазихме платформата, но внимателно изследвахме и оптимизирахме всяка част причиняваща забавяне. Всички plugin-и бяха тествани един по един и тези които не отговориха на изискванията ни бяха заменени с разработен от нас софтуер.

Навигацията и структурата на сайта бяха опростени. За да постигнем четимост и йерархия, всички шрифтове бяха сменени. Създадени бяха няколко варианта за страниците Сборна и Статия и тестове ни помогнаха да изберем най-добрите.

От минути успяхме да сведем зареждането на страница до ~1 секунда. Уебсайтът буквално полетя.
Дневният трафик нарасна 2 пъти и за топ новини достига до 150,000 посещения дневно. Downtime-ът стана история.
Вече собственикът избира с кои рекламодатели да работи и обмисля възможността да въведе платен абонамент.