школа xs artists

клиент XS ARTISTS
07/ 2016

XS ARTISTS е музикална школа основана през 2014 от българските музиканти Мария Стоянова – пиано, Стойчо Стоянов – китара и Адриана Николова – beatbox, носителка на титлата световен шампион за жени.

Талантливите артисти отдават цялата си любов и познание на своите (предимно) мънички ученици. Ето и причината за добавката „XS“ в името им. Да, учениците са все още Extra Small на години, но вече някои от хлапетата утвърждават своите имена на голямата музикална сцена на София.

нашата задача

Първоначално получихме задание да разработим липсваща функционалност и да поправим някои грешки. Поведението на сайта обаче беше толкова нестабилно, че предложихме на нашия клиент временно да заместим действащия сайт със създадена от нас splash страница.

Клиентът ни толкова много хареса тази „очаквайте скоро страничка“ и получи толкова добри отзиви в своите среди, че ни помоли да преработим графичния дизайн на целия сайт в стила на „уж“ временната ни страница.

предизвикателството

Невероятно е да имаш клиент, притежаващ тонове изключително качествени снимки и видео продукция. Факт е, че в моята кариера това се случи за първи път.

Тези прекрасни картинки заслужават внимание! Нищо не говори по-добре от вдъхновения поглед на 5 годишен малчуган гордо забиващ рифове на AC/DC… „just like that“.

Ако не знаеш как да ме научиш да летя, искам да ме научиш да пея.
― Питър Пан

решението

Трите основни цели на уебсайта са да:
– представи школата на потенциални клиенти,
– информира ученици и родители за новини и събития и
– промотира музикални проекти на учениците и техните учители.

Преподавателите от школата имаха желание сами да менажират своя сайт, така че ние създадохме лесен и интуитивен интерфейс за управление. Това изискване ни накара да предпочетем WordPress като добро и надеждно технологично решение.

ready website

резултати

Школата е много успешна. Класните стаи са постоянно заети и скоро основателите трябва да търсят нови помещения, за да отговорят на големия интерес. Уеб сайтът стана първата стъпка на много от малките XS артисти към вълшебния свят на музиката.

Там където думите не могат, говори музиката.”
― Ханс Кристиан Андерсен