fairytalez

клиент WEIDER MEDIA
01.2019, 02 2020

ЧЕТВЪРТАТА И ПЕТАТА КНИГА от поредицата на FAIRYTALEZ с приказки са ми любими (разгледайте първите три книги от поредицата). И двете корици са разработени като колажи, в които се използват елементи от старинна керамика, ръкописи и бродерии, допълнени от художествени елементи, които допълват и обединят всичко в неразривно цяло. Типографията и цветна схема са починени на основния стил на цялото издание.

Книжките (на английски език) се предлага в Amazon.

chinese tales

Корените на китайското приказно творчество се крият в Западна Азия и Индия, но приказките на Китай са пропити от многовековната култура и традиция на страната и са силно повлияни от традиционните религии – Даоизъм, Конфуцианство и Будизъм.

Подобно на Приказки от 1001 нощ и тези истории биха увлекли и по-възрастни читатели. Почитателите на тази древна и завладяваща култура могат да прочетат част от произведенията, за пръв път преведени на български език ви представени в нашия сайт prikazki.eu.

Историите третират вечните въпроси за щастието на отделния човек и реда в нашия свят по оригинален, завладяващ и запомнящ се начин.

приказки за сътворението

Някои от най-древните изстории на земята са митовете и легендите за сътворението. Тези обичани от всички истории разказват как е започнал животът на земята. Те обясняват как се е появило слънцето, луната и защо имаме сезони. Всяка древна цивилизация пази своите историите за сътворението, които и до днес се разказват от местно население.

След появяването на книжката в Amazon, някои от най-хубавите истории бяха преведени и публикувани на български език от мен. Радвам се, че мога да споделя някои от любимите си истории тук: