fairytalez

клиент WEIDER MEDIA
01.2019, 02 2020

ЧЕТВЪРТАТА И ПЕТАТА КНИГА от поредицата на FAIRYTALEZ с приказки са ми любими (разгледайте първите три книги от поредицата). И двете корици са разработени като колажи, в които се използват елементи от старинни керамики, ръкописи и бродерии, допълнени от художествени елементи, които обединят всичко в неразривно цяло. Типографията и цветна схема следват основния стил на цялото издание.

Книжките (на английски език) се предлага в Amazon.

chinese tales

Корените на китайското приказно творчество се крият в Западна Азия и Индия, но приказките на Китай са пропити от многовековната култура и традиция на страната и са силно повлияни от традиционните религии – Даоизъм, Конфуцианство и Будизъм.

Подобно на Приказки от 1001 нощ и тези истории биха увлекли по-възрастни читатели. Почитателите на тази древна и завладяваща култура могат да прочетат някои от произведенията, включени в този том в нашия сайт prikazki.eu, преведени за пръв път на български език.

Историите третират вечните въпроси за щастието на отделния човек и реда в нашия свят по завладяващ и запомнящ се начин.

приказки за сътворението

Едни от най-древните истории, създадени от хората са митовете и легендите за сътворението. Те разказват как е започнал животът, как се е появило слънцето, луната и защо имаме сезони. Всяка древна цивилизация пази своите историите за сътворението, които и до днес се разказват от местното население.

След появяването на книжката в Amazon, някои от най-хубавите истории бяха преведени и публикувани на български език от мен. Радвам се, че мога да споделя някои от любимите си истории тук: