alia06.com

клиент ALIA, WEIGHT LOSS CENTER
01/ 2017

АЛИА Е ЦЕНТЪР ЗА ОТСЛАБВАНЕ, който организира 10 дневни програми за малки групи хора. В комфортни хотели, разположени в подножието на красивите български планини гостите с лекота се завръщат към здравословен и активен начин на живот под ръководството на професионални инструктори.

концепция

Това е третата версия на сайта и втората създадена от нас.

Беше време сайтът да се реновира и да се възползва от на най-новите технологии и UI/UX достижения.

Нашият клиент желаеше и онлай списание, посветено на проблемите с наднормено тегло.

Целта на медията е да предлага информация, която помага и мотивира хората да водят по-здравословен и активен живот.

Не е важно това, което си направил някога — важно е това, което правиш всеки ден…ден след ден… за да постигнеш дълготрайни промени в живота си.

Визуалният дизайн на 2рата версия на сайта

предизвикателството

Съществуващият сайт имаше дълъг живот (8 години). Голяма част от посетителите са редовните клиенти на центъра. Винаги е трудно да намериш точния баланс между новото и традиционното.

Взехме решение да запазим колкото може по-голяма част от старата структура, но да премахнем излишното съдържание от страниците, за да улесним посетителите. Следвахме най-добрите съвременни практики за UI/UX.

Специални грижи положихме за новата част – блога. Искахме да фокусираме вниманието на посетителите тук, защото това, което има значение за здравето е начинът, по който живееш всеки ден, а не това което правиш за себе си веднъж годишно.

Около 80% от храната по рафтовете на съвременните магазини преди 100 години не е съществувала.

резултатът

Новият уебсайт е с напълно адаптивен (responsive) дизайн, модерен и създаден с мисълта какво е най-добро за потребителите.

Страниците са с гъвкава структура и позволяват да се публикува и извежда различни видове съдържание с разнороден обем и размери.

Главното меню на сайта беше реконструирано и опростено, за да постигнем лесна и интуитивна навигация.