deutsch.com

клиент ДОРИАНА КРАЙНОВА, BG
01 - 02/ 2015

DEUTSCH.com е лична инициатива на Дориана Крайнова – историк и филолог по образование с години опит в рекламата, интелектуалец и ексцентрик. Работата ни свърза, но с времето открихме други общи интереси и се сприятелихме. Удоволствие беше да създадем този малък уебсайт за нея.

Името на уеб сайта е игра с думите Deutsche и schule (означаващи немски език & училище), внушващи и идеята на сайта – индивидуални уроци на немски език. Целевата група на Дориана са онези „проблемни“ деца – интелигентни, но отегчени от традиционализма в училище – добри, любопитни и умни по природа, но трудно срещащи разбиране и подкрепа.

предизвикателството

Искахме визуалният дизайн на уебсайта да отразява личността на Дориана и да допада на нейните бъдещи ученици.

Нуждаехме се от графичната форма, която пряко и лаконично да комуникира посланието на преподавателката на език близък до нейните ученици.

Модерен, адаптивен и отворен бяха ключовите характеристики на бъдещата уеб страница.

По време на проучването бе съставен „mood board“ с тези дребни неща, които децата държат по джобовете си. Сайт от една страница според нас щеше да е най-подходящ за нашата задача.

процесът

Цялото съдържание беше написано от Дориана. Текстът беше разделен на секции.

Всяка секция внимателно е илюстрирана с графични елементи отразяващи текста и подсилвайки ключовите послания със семпли анимации, типографски и визуални акценти.

решението

Пастелни цветове, специални икони и подобен на графити шрифт станаха ключовите графични елементи в дизайна.

Уебсайтът се разраби под WordPress с адаптивен (responsive) дизайн.

За по-малко от година капацитетът на нашата клиентка се изчерпа и тя се видя принудена да отказва работа. Този сайт дава шанс на един талантлив учител и бъдеще на нейните ученици!

Отдадеността и професионализмът навсякъде са от изключително значение. Но когато става въпрос за образованието на нашите деца, последиците са огромни и оставят отпечатък за цял живот. Толкова хубаво е, че този проект дава възможност някой да изпита това.